© Shutterstock

Enquête studentenblad: “Tientallen studenten deden het al met prof of assistent”

Uit onderzoek van het Antwerpse studentenmagazine Dwars bleek in april al dat een grote meerderheid van hen al eens onveilige seks had. Nu de examenperiode op volle toeren draait, maakt Dwars nog een ander opvallend cijfer bekend: 2,1% van de seksueel actieve studenten die deelnamen aan de enquête, heeft al eens seks gehad met een prof of assistent.

ehu

Seks met een prof of een assistent, scoren: van de 1.724 seksueel actieve studenten die de enquête invulden, deed 13,1% ‘het’ al eens op de campus. Bovendien waren er 36 studenten die positief antwoordden op de vraag of ze al eens een vrijpartij gedeeld hebben met een prof of assistent. De helft van deze ‘ontmoetingen’ gebeurde bovendien op de universiteit.

Dat ze het niet (alleen?) deden om punten te scoren, bewijzen de antwoorden wanneer gevraagd wordt naar de reden van de vrijpartij. “Ik was samen met de assistent nog voor ze assistent was”, klinkt het bijvoorbeeld bij een mannelijke respondent.

Tinder

“We kennen elkaar van Tinder, niet van de universiteit, en hebben geen enkele overlap op universitair vlak”, getuigt een studente.

Sommigen jagen dan weer gewoon hun dromen na: “Het was een fantasie die ik graag waarheid zag worden.”

“Het is toch wel een aanrader als beide partijen inzien dat het voor één keer is. En er geen complicaties kunnen optreden”, zegt iemand anders.

Opvallend: vier vrouwelijke studenten zagen hun eigen punten effectief als hoger doel om zich aan seksuele activiteiten binnen de universiteitsmuren te wagen.