© RR

Luide knal na opstijgen: vliegtuig moet noodlanding maken op Zaventem

Een Boeing 737-700 van de Roemeense luchtvaartmaatschappij Tarom heeft dinsdag een noodlanding gemaakt op de luchthaven van Zaventem. Het toestel was nog maar net opgestegen in Brussel, toen er plots een luide knal te horen was. Bij het incident vielen geen gewonden, maar de meeste passagiers kwamen er wel met de schrik van af.

jdb

Passagier Rares Bogdan was aanwezig op het vliegtuig dat om 10.26 uur vertrokken was naar de Roemeense hoofdstad Boekarest. Maar na twintig minuten liep het plots verkeerd.

“Heb je het ooit al eens meegemaakt dat je op 8.000 meter hoogte plots een grote knal hoort en nadien vlammen uit de vleugel ziet komen? Wel, ik kan je verzekeren dat zoiets helemaal niet leuk is”, getuigt hij op zijn Facebookpagina.

Een van de piloten kwam vlak na de knal uit zijn stuurcabine om de iets meer dan honderd passagiers gerust te stellen. “Hij had een zachte stem, probeerde ons te kalmeren en vroeg ons om niet te panikeren”, schrijft Bogdan. “We zijn kort nadien gelukkig veilig kunnen landen, een pak van mijn hart.”

In een korte persmededeling liet Tarom nog weten dat de oorzaak van het incident te wijten was aan een motorprobleem. “Het toestel is veilig kunnen landen op de luchthaven van Zaventem en de passagiers hebben veilig het toestel kunnen verlaten. Ze kregen nadien allemaal een nieuwe vlucht richting Boekarest aangeboden”, klinkt het nog.

© Facebook