© BELGA

Wanty-Groupe Gobert geeft al zeven namen van Tour-selectie prijs

Wanty-Groupe Gobert heeft al zeven namen van zijn negenkoppige selectie voor de Tour de France bekend gemaakt. Daarbij ook vier Belgen.

hc, md

Zeven renners zijn zeker van hun deelname aan de 104de Ronde van Frankrijk, de eerste ooit voor de Waalse ploeg. Die zeven renners zijn Frederik Backaert, Thomas Degand, Guillaume Martin, Marco Minnaard, Yoann Offredo, Guillaume Van Keirsbulck en Pieter Vanspeybrouck. Voor al deze renners wordt het hun eerste deelname aan de Tour. De twee andere namen worden later deze maand bekendgemaakt.

“We hebben onze selectie gemaakt op basis van renners die capabel zijn om drie weken vol te houden”, verklaart teammanager Hilaire Van der Schueren zijn keuze. “We nemen renners mee voor alle terreinen. Guillaume Martin en Thomas Degand mikken op de bergritten, zoals in de Dauphiné waar de ploeg een magnifieke prestatie leverde. Guillaume Van Keirsbulck wordt hopelijk onze man voor de tijdritten. Pieter Vanspeybrouck sprintte in de top 20 in de Dauphiné, en we proberen nog beter te doen in de Tour. Frederik Backaert toonde dat hij zijn mannetje kan staan in ontsnappingen. Marco Minnaard verdient zijn selectie omdat hij zich altijd ten dienste stelde van het collectief. Bovendien heeft hij een goede Dauphiné achter de rug. En Yoann Offredo reed een sterk voorjaar. Daarna verlegde hij zijn focus naar de Tour.”