© Instagram

Twee albino-vriendinnetjes maken statement: "Anders zijn kan ook mooi zijn"

Lucy Carpenter (14) en Sammy McCombine (12) zijn twee Australische meisjes die geboren zijn met albinisme. De erfelijke aandoening maakt dat ze een sneeuwwitte huid en haar hebben en rode ogen, die vaak met gezichtsproblemen te kampen krijgen. Ze hebben nu samen een Instagram opgericht om mensen te tonen dat ze zoveel meer zijn dan hun afwijking.

flb

"Waarom is je haar zo wit?", "Waarom schudden je ogen zo?", "Hoeveel vingers toon ik?". Het zijn maar enkele vragen die Lucy Carpenter en Sammy McCombine vaak te horen krijgen. De twee albinomeisjes zijn er in elk geval helemaal klaar mee. "Mensen hebben ons cycloop genoemd en voor geest uitgemaakt, maar ik probeer de commentaren te negeren want die mensen zijn mijn tijd niet waard", zegt Lucy in een interview met Daily Mail Australia.

Ze willen hun aandoening net in iets positief omzetten en de wereld tonen dat "anders zijn ook mooi kan zijn". Daarom delen de twee op Instagram regelmatig de resultaten van fotoshoots waarin ze zelf de hoofdrol spelen. Mode was namelijk ook hun grote gemeenschappelijke passie toen ze elkaar zes jaar geleden op een kamp leerden kennen, dat en hun albinisme. Sindsdien zijn ze trouwens onafscheidelijk.

Niet te missen