© Tom Palmaers

Dertiger krijgt werkstraf voor verkoop gestolen hemden Stijn Helsen

Een 33-jarige man uit Dilsen-Stokkem kreeg voor de correctionele rechtbank van Tongeren een werkstraf van 70 uur voor het doorverkopen van gestolen designerhemden van het merk Stijn Helsen op tweedehandssites. Zelf ontkende hij de diefstal: “Ik vond de doos met kleding aan het skatepark in Genk.”

shde

Op 26 mei 2015 ontdekte de zaakvoerder van de modewinkel Stijn Helsen Concept Store in Hasselt dat twee dozen met designerhemden uit de opslagruimte verdwenen waren. Na onderzoek kwam de politie online al snel bij de dertiger terecht. Via zijn account op de tweedehandssite Kapaza bood hij in verschillende zoekertjes de gestolen hemden te koop aan voor een prijsje van dertig euro. Tijdens een huiszoeking vonden de agenten de twee verdwenen kartonnen dozen met de kledingstukken in.

Heling

“Ik heb de dozen gevonden op de parking van het skateplein in Genk”, verklaarde de man voor de rechter tijdens de zitting in mei. “Ik wist niet dat ik ze niet mocht houden.” Een ongeloofwaardig verhaal, volgens de procureur. “De broer van beklaagde werkt in de winkel tegenover die van Helsen. Maar de diefstal hebben we niet hard kunnen maken”, klonk het. Voor de heling, het doorverkopen van gestolen spullen, krijgt de man nu een werkstraf van 70 uur. Als hij deze straf niet uitvoert, moet hij toch voor vier maanden de cel in.