© SS

Zeven jaar effectief voor poging tot moord

Slachtoffer werd bijna aangereden en dag later neergestoken

De Kortrijkse strafrechter heeft twee dertigers dinsdag veroordeeld tot een effectieve celstraf van zeven jaar voor moordpoging. Ze staken in de zomer van 2016 een man neer op de Veemarkt in Kortrijk. Een veertiger kreeg een werkstraf voor bedreigingen aan het adres van hetzelfde slachtoffer.

In de zomer van vorig jaar zou een veertiger de nieuwe vriend van zijn ex hebben geprobeerd aan te rijden met zijn auto. Hij stond terecht voor poging doodslag, maar dat werd door de rechters geherkwalificeerd naar bedreigingen. De dag daarna werd dezelfde man aangevallen met een mes door twee dertigers. De twee beweerden aanvankelijk dat ze in opdracht handelden van de bovengenoemde veertiger, maar verder onderzoek wees uit dat het slachtoffer zelf de confrontatie opzocht.

Levensbedreigende verwondingen

De man kon het niet verkroppen dat een van de dertigers had afgesproken met zijn vriendin. De dertiger kreeg versterking van zijn broer. De twee vielen het slachtoffer aan met een mes. Daarbij brachten ze levensbedreigende verwondingen toe. Het slachtoffer liep onder meer een klaplong op. “Dat hij nog leeft, is niet te danken aan beklaagden”, zei de voorzitter van de correctionele rechtbank. Hij veroordeelde de twee tot zeven jaar celstraf.

Een van de broers liet verstek gaan en is nog steeds spoorloos. Voor hem werd de onmiddellijke aanhouding bevolen.