© rr

Ontvoerder van Jihane (6): “Ik wou haar enkel helpen”

De zonderlinge jurist (34) die de kleine Jihane (6) meegraaide is onder aanhoudingsbevel geplaatst voor ontvoering en willekeurige vrijheidsberoving. De man is maandagnamiddag al verhoord, hij zou verklaard hebben dat het meisje enkel wou helpen. Dat meldt het parket in een persbericht.

adm, yb

De ontvoerder van de kleine Jihane is aangehouden voor ontvoering en willekeurige vrijheidsberoving. Aan de politie verklaarde hij haar enkel te willen helpen. Hij had naar eigen zeggen de indruk dat ze in moeilijkheden verkeerde. Hij heeft haar dan mee naar huis genomen en zou besloten hebben naar de politie te gaan nadat hij het opsporingsbericht zag op het internet, voor hij dat kon doen werd hij voor zijn deur opgepakt.

Op de vraag waarom hij pas ’s anderendaags pas naar de politie ging, verklaarde hij dat hij het meisje niet wakker wou maken. Voorts lijkt de man op het eerste zicht geen psychiatrische problemen te hebben, hij zal wel nog verder onderzocht worden. Opvallend is dat de man zijn uiterlijk veranderd had, zo had hij zijn baard afgeschoren en zijn haar geknipt.

Ook de kleine Jihane werd verhoord door de politie, maar gezien het een minderjarige betreft geeft het parket geen verdere commentaar.