© AFP

Goed nieuws voor Atletico: “Griezmann verlengt contract”

De kogel is definitief door de kerk: Atlético Madrid bevestigde dinsdag de contractverlenging van Antoine Griezmann op haar website. De Franse spits, die nog onder contract lag bij Los Colchoneros tot juni 2021, zag zijn contract opengebroken worden tot juni 2022.

Logischerwijs was hieraan een fikse loonsverhoging verbonden. Een transfer deze zomer lijkt - mede door het transferverbod van Atlético Madrid - nu helemaal uitgesloten.

De 26-jarige Fransman zou, volgens Spaanse bronnen, jaarlijks 11,3 miljoen euro opstrijken en zijn opstapclausule zou op 99 miljoen euro gehandhaafd blijven. Griezmann genoot de afgelopen maanden belangstelling van meerdere absolute topclubs. Zo zouden Manchester United en Bayern München op zijn diensten geaast hebben.

Op de website van de Madrilenen bood Griezmann zijn excuses aan voor alle geruchten, die er de afgelopen maanden rondom zijn persoon te horen waren. "Ik wil mij verontschuldigen aan alle mensen die mij verkeerd begrepen hebben", legt de spits uit. "Misschien heb ik me soms fout uitgedrukt, maar ik ben wel degelijk erg blij hier te zijn."

Griezmann maakte in de zomer van 2014 voor zo'n dertig miljoen euro de overstap van Real Sociedad. Sindsdien kwam de Fransman in 160 wedstrijden in de hoofdmacht van Atlético tot 83 doelpunten.