© rr

Jongeren massaal op de vuist aan station van Aalst: “En dat allemaal voor een pet”

Een video met hallucinante beelden van een vechtpartij tussen tientallen jongeren aan het station van Aalst heeft maandag heel wat ophef veroorzaakt op sociale media.

Wim Jacobs

De feiten zelf zouden zich maandagochtend hebben afgespeeld. De video van het incident werd door Deborah De Cock gedeeld op Facebook. Daarop is te zien hoe haar zoon brutaal wordt aangepakt door een heleboel jongeren.

“Mijn zoon van 15 is deze ochtend aangevallen aan het station. Dit allemaal voor een pet van Polo Sport. Deze mentaliteit zijn onze kinderen niet gewoon. Als ouder ben ik woedend, maar ook radeloos”, schrijft ze bij de video.

“Niemand weet wie deze bende is. Verwittig jullie kinderen dat ze niet mogen rondhangen, want Aalst is niet meer veilig”, aldus Deborah.

Burgemeester van Aalst Christoph D’Haese (N-VA) is alvast niet te spreken over het incident. “Volstrekt onaanvaardbaar! Dergelijke feiten horen niet thuis in Aalst. Ik begrijp de reacties van de ouders. Dit kan echt niet, het gaat wellicht om een rondtrekkende bende. Alle tips voor identificatie bij politie of mezelf zijn meer dan welkom.”

De video werd maandagavond al meer dan duizend keer gedeeld en is intussen verwijderd door de gebruiker.