© Wim Jacobs

Tiener berooft zich van het leven nadat naaktfoto van hem online verspreid wordt

In Appelterre, een deelgemeente van het Oost-Vlaamse Ninove, heeft een tiener zich van het leven beroofd nadat hij ontdekte dat een naaktfoto van hem de ronde deed op sociale media. Nadat de jongen de foto te zien kreeg sprong hij voor een trein. De hulpdiensten kwamen nog ter plaatse, maar alle hulp kwam te laat. Het parket van Dendermonde bevestigt dat het om een 15-jarige jongen uit Appelterre gaat, Infrabel spreekt van een wanhoopsdaad.

adm

Iets voor 22 uur ontdekte de jongeman dat zijn naaktfoto de ronde deed in een groep op Snapchat of Instagram. Kort daarna sprong hij voor een trein, net buiten het lokale station. De MUG en hulpdiensten kwamen nog ter plaatse, maar alle hulp kwam te laat.

Infrabel bevestigt aan onze redactie dat er gisteren een aanrijding gebeurde op de bewuste lijn en spreekt van een wanhoopsdaad. Ook de burgemeester van Ninove bevestigt de feiten. “Ik ben gisteren ter plaatse gegaan, ik ken die mensen heel goed, ze zijn er verschrikkelijk van aangedaan”, aldus de burgemeester.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website http://www.zelfmoord1813.be