© ISOPIX

PS’ers gaven familieleden postjes bij Samusocial

De PS bepaalde niet alleen de raad van bestuur van Samusocial, maar stelde ook mensen tewerk in de vzw: van de broer van Yvan Mayeur tot de dochter van Laurette Onkelinx. Dat schrijven De Morgen en Het Laatste Nieuws dinsdag.

adm

Naast de discussie over de samenstelling van de raad van bestuur van Samusocial en de vergoedingen die de bestuurders kregen voor vergaderingen die mogelijk niet plaatsvonden, blijkt nu dat verschillende PS-politici hun familieleden een postje gaven in de organisatie.

De broer van oud-burgemeester Mayeur werkt er als een verantwoordelijke voor het materiaal. Ook de dochter van Laurette Onkelinx, voorzitter van de Brusselse PS, heeft een tijd bij Samusocial gewerkt. Volgens een bron gaat het om een stage. Volgens een andere bron heeft ze er een klein jaar gewerkt en werd de job voor haar gecreëerd, zonder het uitschrijven van een vacature. Een fictieve job. Iemand die destijds in het middenkader zat: “Ik heb haar op al die tijd twee keer gezien. Twee keer zat ze champagne te drinken bij de directie.”

De dochter van Pascale Peraïta, de gewezen OCMW-voorzitster, werkt nog bij Samusocial.

“Het kan best dat al deze familieleden hun werk naar behoren deden, of nog altijd doen. Maar het zegt iets over hoe de Brusselse PS omging met de daklozenorganisatie. Er werd meer dan een oogje dicht geknepen”, schrijft De Morgen.