© AFF

Absolutely Free Festival is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers

Wie brengt headliner AFF naar luchthaven?

Achter de schermen van het Absolutely Free Festival – dit jaar op 4 en 5 augustus aan C-Mine - wordt al sinds de wintermaanden vlijtig gewerkt. Toch zijn helpende handen nog altijd bijzonder welkom voor de meest uiteenlopende vrijwilligerstaken. Misschien ben jij een kleine of grote krachtpatser die graag megatenten opbouwt? Of ben jij dé geschikte enthousiasteling om de buitenlandse festivalartiesten van en naar de luchthaven te rijden?

Absolutely Free Festival

Een kernteam van een vijftiental enthousiaste zielen is al maanden bezig met de voorbereiding van de volgende editie van het Absolutely Free Festival in augustus. “Eigenlijk zijn we meteen na het afsluiten van de vorige editie al van start gegaan”, vertellen Daan Van Robays en Bert Anthonissen die verantwoordelijk zijn voor de vrijwilligerswerking. “Bezoekers beseffen het niet altijd, maar er komt zoveel bij kijken. Artiesten boeken bijvoorbeeld, dat klinkt logisch. Net zoals het bestellen van materialen als tenten en hekwerk. Maar evenzeer moeten we vergaderen over het aspect veiligheid, brainstormen we lang over de inkleding, zijn er tal van bezoekjes af te leggen bij partners en sponsors, en meer van dat. Alles bij elkaar is dat een fikse bezigheid. En dat wordt enkel méér nu het festival stilaan dichterbij komt. Daarom zijn we op zoek naar enthousiastelingen die nog willen meehelpen voor, tijdens en na het festival. Jong of oud: maakt niet uit. Zolang je zin hebt om deel uit te maken van een schitterende groep die een uitdagend doel voor ogen heeft: samen een echt wel te gek festival op poten zetten. ”

Lasershooten

Moet ik iets kunnen? “Eigenlijk niet. Je moet vooral willen. We zoeken bijvoorbeeld mensen die zin hebben om in de week voor en na het festival het terrein op te bouwen en af te breken. Klinkt als hard labeur, en dat is het ook wel natuurlijk. Maar tegelijk wordt er ontzettend veel plezier gemaakt en ook de innerlijke mens mag iets verwachten, want er wordt ’s middags en ’s avonds lekker eten geserveerd. Dat is stilaan een erezaak geworden. ’s Avonds organiseren we ook geregeld activiteiten: een karaoke, een quiz of vorig jaar nog een avondlijke lasershooting. We willen het gewoon zo plezant mogelijk maken. Simpelweg uit respect voor de ongelooflijke inspanningen die vrijwilligers voor het festival leveren.”

Keukengeheimen

Ook tijdens het festival is hulp erg welkom? “Inderdaad, en dat gaat heel breed. Onze togen en kassa’s moeten bemand worden, er zijn de ecoteams die het terrein kraaknet houden, de hospitality-dames die de artiesten backstage in de watten leggen,… En we zoeken ook heren of dames die artiesten naar de hotels en de luchthavens willen vervoeren. Het zou niet de eerste keer zijn dat bekende muzikanten je hun ‘keukengeheimen’ of misschien wel bedgeheimen prijsgeven (lacht).”

Interesse om mee te helpen? Mail dan naar vrijwilligers@absolutelyfree.be

Het festival – nog altijd gratis mits het inleveren van minstens drie gebruikte batterijen - vindt op 4 en 5 augustus plaats aan C-Mine in Genk. Meer info op www.absolutelyfree.be

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio