© vier

Vier heeft goed nieuws voor de fans van ‘Topdokters’

Vier zendt vanavond de laatste aflevering uit van Topdokters, het enige programma waarmee het de voorbije weken de top tien van de kijkcijfers kon ambiëren. Vier laat dan ook weten dat er een vijfde seizoen komt.

tdl

Woestijnvis gaat sowieso een vijfde seizoen maken van Topdokters, het alom geprezen programma dat onlangs nog een Vlaamse Televisiester won. In de laatste aflevering van vanavond komt dokter Thomas Rose nog een keer aan bod. Hij kwam als Duitse student naar België en werkt nu in het brandwondencentrum van het Militair Hospitaal in Neder-Over-Heembeek. Rose bekommert zich om een 24-jarige Fransman die zwaargewond raakte na een ongeval met een barbecue. Dokter Rose wil meer doen dan slachtoffers helpen en gaat langs scholen om kleine kinderen te waarschuwen voor de gevaren. Om zijn gedachten te verzetten, woont de dokter graag een voetbalwedstrijd van Anderlecht bij.

Professor Wim Distelmans krijgt een vrouw uit Frankrijk op bezoek die euthanasie wil. Samen met een psychiater en andere artsen moet hij uitzoeken of de vrouw enkel een depressie heeft. Aan het einde van de aflevering vertellen de dokters wat van hen een ‘topdokter’ maakt.