24 maanden cel voor diefstal van dure mountainbikes

Een 22-jarige Maastrichtenaar moet voor 24 maanden de cel in voor de diefstal van twee mountainbikes uit de garage van een woning in Zutendaal. Een tweede verdachte werd vrijgesproken op grond van twijfel.

shdeferm

In mei en juni 2014 werd er ingebroken op hetzelfde adres in Zutendaal. De bewoner hoorde in de garage van zijn woning gestommel. Toen hij de inbreker en zijn vriend op heterdaad betrapte, sloegen ze meteen op de vlucht, al was het met een peperdure mountainbike die de dieven nog net in hun Volkswagen Golf kon inladen. Ook tijdens een eerdere diefstal in de woning, werd deze auto in de straat opgemerkt.

Fotocollage

Tijdens een fotocollage kon de bewoner van het huis de twee verdachten herkennen. Toch zou er onvoldoende bewijs zijn om een van hen te veroordelen. Zijn kompaan kreeg wel een celstraf van 24 maanden effectief en een geldboete van 1.200 euro. Hij kwam niet opdagen tijdens de zitting in mei. Op 13 september wordt bepaald welk bedrag de twintiger aan het slachtoffer moet betalen voor de gestolen goederen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer