Sint-Truiden stelt elektrische wagens ter beschikking van inwoners

Print
Sint-Truiden stelt elektrische wagens ter beschikking van inwoners

Archiefbeeld. Foto: vrs

Sint-Truiden - Sint-Truiden stelt nog dit jaar twee elektrische deelwagens ter beschikking van haar inwoners. Met dit initiatief wil de stad de Truienaren een alternatief bieden voor de eigen auto. Sint-Truiden is immers één van de minst bedeelde steden op het vlak van openbaar vervoer. Dat laat schepen van Leefmilieu, Natuur, Duurzaamheid en Energie Hilde Vautmans (Open Vld) weten.

Sint-Truiden is de eerste Vlaamse stad waarvan de dienstvoertuigen volledig elektrisch rijden. Nu wil ze dat doortrekken naar haar bevolking. Om dit te doen stelt de stad tegen het einde van dit jaar twee elektrische voertuigen ter beschikking van haar bevolking. Het gaat om twee Renault Zoe’s die de Truienaars zullen kunnen reserveren via een online platform. Vautmans: "We zijn het nu praktisch aan het regelen. Zo moeten we nog bekijken hoe we de voertuigen gaan verzekeren, maar het project wordt nog dit jaar gerealiseerd", zegt ze

Thomas Peeters, voorzitter van Groen Sint-Truiden, is voorstander van het project met de deelwagens, "op voorwaarde dat het voldoende gepromoot wordt." Volgens Peeters ontbreekt het de stad echter aan een globaal mobiliteitsplan. "Een auto staat gemiddeld 23u per dag stil en onze Grote Markt is nu één grote parkeerplaats, terwijl de toekomst aan de autoluwe steden is. We moeten de fiets, het openbaar vervoer en het autodelen een plaats geven in het centrum. Dat kan bijvoorbeeld door randparkings aan te leggen. Er ligt een Masterplan Fiets klaar, maar dat wordt niet uitgevoerd."

 

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio