Meer dan 6.000 Gordelaars in Haspengouw

Print

Zepperen

Sint-Truiden - Op pinkstermaandag kon je weer komen wandelen, fietsen en genieten tijdens de Haspengouwse Gordel. Al 22 jaar zorgen tientallen vrijwilligers van de Landelijke Gilden van het gewest Sint-Truiden voor drie mooie fietstochten, twee wandeltochten en een uitstekende omkadering om volop te genieten van een van de mooiste streken van Vlaanderen. Meer dan 6.000 sportievelingen en liefhebbers van de natuur kwamen op het evenement af.

De Landelijke Gilden van het gewest Sint-Truiden hebben de wind in de zeilen. Of toch alleszins het weer. Want voor hun 22ste editie van de Haspengouwse Gordel mochten ze profiteren van het beste weer dat een fietser of wandelaar zich kan dromen: niet te winderig, niet broeierig heet. De Clarissen hebben daar serieus werk aan gehad.

De organisatie lag dit jaar in handen van de Landelijke Gilde van Zepperen en die koos als vertrek- en aankomstplaats het bedrijf van de familie Berx in de Startelstraat. “Dit moet zowat de beste gordel uit onze geschiedenis geweest zijn", zei een trotse gewestvoorzitter Jef Celis. “Natuurlijk zit het prachtige weer er voor iets tussen, maar dat neemt niet weg dat Limburg een fietsparadijs is en dat Haspengouw, ondanks zijn heuvelachtig parcours, de mooiste streek van Limburg is. En onze landbouwers hebben daar een zeer sterke hand in.” Vele tientallen helpende handen van de andere afdelingen van de Landelijke Gilde en de KVLV van het gewest Sint-Truiden hadden de handen vol met koffie en taart aan te leveren en spek en eieren te bakken en de dorstigen te laven. Zij krijgen op 16 juni een bedankingsbarbecue aangeboden.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio