‘It’s Showtime’: Mededogen voor menselijk tekort

Print
‘It’s Showtime’: Mededogen voor menselijk tekort

Foto: vRT / Telenet/ Koeken Troef

‘It’s Showtime’, zo heet de nieuwe serie uit de koker van Bart De Pauw. Die tiendelige reeks - mede geschreven voor Eén, maar een half jaar eerder al te zien op Play en Play More van Telenet - mag typisch De Pauw genoemd worden. Zoals Nick (Wietse Tanghe) uit ‘Quiz Me Quick’ ervan droomde de Superprestige te winnen, droomt Kenny (Stijn Steyaert) ervan beroemd te worden in de showbusiness. Hij doet mee aan de ene talentenjacht na de andere maar het loopt telkens op een teleurstelling uit: zingen, goochelen, buikspreken, hij probeert het allemaal en krijgt de onvoorwaardelijke steun van zijn familie, die telkens een troostende verklaring vindt voor waarom het voor hun poulain weer eens in de soep is gedraaid.

Die familie is een raar samengesteld gezin. De vader van Kenny, ‘Ons Pa’, gespeeld door een haast onherkenbare Bart De Pauw - met Herman Brusselmans-kapsel en een flinke snor en baard - heeft hier en daar wat nakomelingen gemaakt. Ons Pa heeft een drankprobleem en spreekt een onverstaanbaar brabbeltaaltje, dat alleen door zijn naasten en de wijkagent begrepen wordt. Zijn gezin wordt aan elkaar gehouden door tante Daisy (Lies Pauwels). Want er zijn ook nog Kenny’s knappe stiefzus Rebecca (Ella-June Henrard, goedgelovig en met een rotsvast vertrouwen in de mensheid) en halfbroertje Max (Thomas De Smet), voorzitter van Kenny’s fanclub, die overigens alleen uit familie bestaat.

‘It’s Showtime’ is een komische serie geworden over een jongen die zich beter waant dan hij is, en net daarom is ze ook tragisch. Dat mag de pret niet drukken. De situaties zijn soms onweerstaanbaar grappig, de replieken geestiger dan door de personages bedoeld en het geheel straalt veel mededogen uit voor het menselijk tekort.

‘It’s Showtime’, Play en Play More, vanaf 8 juni.

BINGEWATCHGEVAAR: 7/10