Buitenbeenpop pakt uit met nieuw spektakel

Print
Buitenbeenpop pakt uit met nieuw spektakel

Foto: Dick Demey

Leopoldsburg -

Buitenbeenpop, het openluchtfestival aangepast aan de behoeften en wensen van personen met een beperking, pakt dit jaar uit met een opvallende nieuwigheid. De bezoekers kunnen de optredens namelijk volgen vanuit de lucht.

De ‘Sky-Watch’ is een platform dat 24 mensen in een oogwenk 50 meter de hoogte in hijst. Zo kan de organisatie een unieke ervaring aan de bezoekers bieden. Daarnaast zijn er ook aangepast sanitair, een rolstoelpad van meer dan 6000m², een verzorgingsruimte, een rust- en slaapruimte, een snoezelruimte, een aangepaste pendeldienst van en naar het station, 2500m² schuilruimte, een mobiele trilvloer en voelkussens voorzien.

Voor de doven en slechthorenden zijn er op doventolken en voor blinden en slechtzienden is er audiodescriptie. Er is ook een auditieve ring verkrijgbaar voor slechthorenden waarbij ongewenste geluiden worden weggefilterd.

Dit jaar luisteren Opening Doors, Festeyn, Swoop, Frimout, Sam Gooris, Bart Kaëll, Gene Thomas en De Romeo’s het festival op.

Tickets kosten 12 euro en kan je kopen in het cultuurcentrum, de dienst Toerisme en het gemeentehuis van Leopoldsburg. Omdat andersvaliden tijdens Buitenbeenpop op de eerste plaats komen, is er enkel voorverkoop te verkrijgen.

Buitenbeenpop, 25 augustus 2017 van 10u30 tot 16 u, Zegeplaats, Leopoldsburg.

Lees meer over de festivals