Zo zien de sterren van populaire tv-serie Baywatch er nu uit

Op 14 juni komt de film Baywatch in de Belgische cinemazalen. Een spin-off uiteraard van de immens populaire tv-serie die liep van 1989 tot 2001. Maar hoe zou het nog zijn met de cast van toen? Hoe is het de bekendste acteurs vergaan en hoe zien ze er nu uit?

vtvn

David Hasselhoff (220 afleveringen, 1989-2000)

Wie Baywatch zegt, zegt David Hasselhoff. De man die de hoofdrol speelde in Knight Rider werd een wereldwijde ster als Mitch Buchannon in Baywatch. Hij redde de serie van de ondergang toen NBC er na één seizoen genoeg van had door de rechten over te kopen. Hij zorgde ook voor de verhuis van Los Angeles naar Hawaï in 1999.

Hasselhoff leefde vooral op zijn succes door de serie en speelde sindsdien slechts enkele gastrollen en in een kleinere films. Hij scheidde in 2006 van de prachtige Pamela (what’s in a name?) Bach-Hasselhoff, met wie hij twee kinderen heeft: Taylor-Ann en Hayley Amber. Hij verschijnt samen met Pamela Anderson in de nieuwe Baywatch-film.

© RR

Pamela Anderson (111 afleveringen, 1992-1997)

Ze stond in 1989 als 22-jarige op de cover van Playboy en maakte twee jaar later haar tv-debuut in Home Improvement. In 1992 werd Pamela Anderson echter een wereldster als C.J. Parker in Baywatch. Anderson is nog steeds een van de meest herkenbare vrouwen ter wereld. Ze speelde de hoofdrol in Barb Wire en was verder te zien in enkele tv-series, zoals V.I.P., en een aantal kleinere films. Anderson was vier keer getrouwd (en gescheiden) en heeft twee kinderen. Ze wordt tegenwoordig nog steeds gevraagd als model voor fotoshoots, zoals voor lingeriemerk Coco de Mer.

© RR

Jeremy Jackson (159 afleveringen, 1991-1999)

Hij was slechts tien jaar oud toen hij zijn debuut maakte in Baywatch en dus zagen vele kijkers Jeremy Jackson letterlijk opgroeien. Jackson werd gekozen boven Leonardo Di Caprio en 3.000 andere jonge acteurs om de rol van Hobie Buchanan te vertolken, de zoon van David Hasselhoffs personage. Daar bleef het niet bij. Jackson was ook een getalenteerde zanger en bracht twee albums uit. Hij raakte daarna in een negatieve spiraal van drank en drugs, waarvan hij tot op de dag van vandaag last heeft.

Yasmine Bleeth (71 afleveringen, 1993-1997)

Yasmine Bleeth was misschien wel de meest sensuele der Baywatch-babes en was enorm populair als Caroline Holden. Daarna speelde ze nog mee in de film BASEketball, maar vanaf dan ging het steil bergaf met Bleeth. Ze raakte aan de drugs en ziet er tegenwoordig heel wat minder strak uit als tijdens haar hoogdagen op het strand van Los Angeles. Bleeth is sinds 2002 getrouwd met Paul Cerrito.

© RR

Michael Newman (150 afleveringen, 1989-2000)

Enkel David Hasselhoff en Jeremy Jackson speelden in meer Baywatch-afleveringen mee dan Michael Newman. Hij speelde onder dezelfde naam de serieuze redder van dienst, hoewel hij vaak “Newmie” genoemd werd. Logisch want hij was de enige echte redder van de cast. Zijn oudere broer was bovendien een redder in... Los Angeles. Na Baywatch verdween Newman in de anonimiteit met zijn gezin, vrouw Sarah en kinderen Chris en Emily. Hij lijdt aan Parkinson.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Alexandra Paul (93 afleveringen, 1992-1997)

Caroline Holden, gespeeld door Yasmine Bleeth, was de jongere zus van Stephanie Holden. Die rol werd vertolkt door Alexandra Paul. Zij had er al een serieuze acteercarrière opzitten toen ze in 1992 de rol aannam. Paul, die een identieke tweelingzus heeft, is sinds 2000 getrouwd met Ian Murray en maakte sinds 2010 zes onafhankelijke films. Ze neemt het ook op voor vrouwenrechten en protesteerde tussen 2002 en 2008 elke week tegen de oorlog in Irak.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Michael Bergin (88 afleveringen, 1997-2001)

De meisjes en vrouwen die naar Baywatch keken, zullen zich ongetwijfeld Michael Bergin herinneren. Die speelde J.D. Darius, maar werd vooral bekend als topmodel toen hij Mark Wahlberg verving bij Calvin Klein. Bergin bleef ook werken als acteur en speelde onder andere mee in Starforce. Hij kreeg ook lof voor zijn bereidheid om rollen als homo te spelen, net als zijn strijd tegen drugs. Bergin is sinds 2004 getrouwd met Joy Tilk en heeft twee kinderen.

© RR

Dit was de intro van de populaire serie:

Erika Eleniak (47 afleveringen, 1989-1996)

De eerste rol die Erika Eleniak speelde was die van ‘Pretty Girl’ in E.T., the Extra-Terrestrial. Wat meteen duidelijk maakt dat ze al op vroege leeftijd een natuurlijke schoonheid was. Zeven jaar later, op 20-jarige leeftijd, vertolkte ze de rol van Shauni McClain tijdens het eerste seizoen van Baywatch. Nadien speelde ze mee in films als Under Siege en A Pyromaniac’s Love Story. Ze heeft ondertussen één dochter, Indyanna, en geeft acteerles in Californië.

© RR

Jason Momoa (44 afleveringen, 1999-2001)

Vandaag is Jason Momoa vooral bekend van zijn rol als Khal Drogo in Game of Thrones en zijn aanstaande rol als Aquaman, maar de acteur uit Hawaï maakte in 1999 zijn debuut als Jason Ioane in Baywatch. Tot zijn doorbraak in 2011 speelde Momoa ook mee in onder andere Stargate: Atlantis. Hij is al tien jaar getrouwd met Lisa Bonet en heeft twee kinderen: Lola en, jawel, Nakoa-Wolf.

Carmen Electra (22 afleveringen, 1997-1998)

Carmen Electra begon ooit als zangeresje en danseres, en nam in 1993 een album op met Prince. Haar doorbraak op het scherm kwam er toen ze in 1997 Lani McKenzie mocht vertolken in Baywatch. Daarna speelde ze mee in onder andere Scary Movie, Starksy & Hutch, Date Movie en Meet the Spartans. Al werd ze vooral populairder door haar huwelijk met Dennis Rodman en haar Playboy-cover in 2003.

© RR

David Charvet (71 afleveringen, 1992-1996)

David Charvet begon zijn acteercarrière toen hij in 1992 Matt Brody mocht spelen in Baywatch. Daarna speelde hij ook nog twee seizoenen mee in Melrose Place als Craig Field. Nadat hij de tv-serie verliet in 1998 was het lang stil rond de Fransman, tot hij in 2008, 2010 en 2013 meespeelde in een film. Hij probeerde het ook als zanger en nam duetten op met onder andere Bryan Adams en Seal. Sinds 2011 is hij getrouwd met voormalig Baywatch-actrice Brooke Burke, waarmee hij twee kinderen heeft.

© RR

Voor wie de trailer van de nieuwe Baywatch-film nog niet gezien heeft: