© EPA

Argentinië heeft nieuwe trainer, en het is niet de eerste de beste

Jorge Sampaoli mag zich officieel bondscoach van de Argentijnse nationale ploeg noemen. Dat heeft de Argentijnse voetbalbond AFA donderdag bevestigd. Zijn aanstelling hing al langer in de lucht, later donderdag wordt hij officieel voorgesteld.

Enkele dagen geleden was al bekendgeraakt dat de Argentijnse federatie een akkoord bereikt had met FC Sevilla, de club van de 57-jarige Sampaoli. Omdat hij daar nog een jaar contract had, diende de AFA hem vrij te kopen. In het contract stond een clausule van anderhalf miljoen euro, maar het is onduidelijk of de AFA die volledige som betaalt.

Als opvolger van de naar PSG verkaste Unai Emery leidde Sampaoli Sevilla naar de vierde plaats in de Primera Division. Bij Sevilla tekende hij in juni 2016 voor twee seizoenen. Daarvoor stond hij vier jaar aan het roer bij de Chileense nationale elf.

© AFP

Argentinië zat zonder bondscoach na het ontslag van Edgardo Bauza op 10 april. Die moest vertrekken wegens de tegenvallende resultaten van de Albiceleste in de WK-voorronde. Argentinië staat, met nog vier matchen te gaan, pas vijfde in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiezone, een plaats die slechts recht geeft op barrages tegen de winnaar van de Oceanische zone.

Op 31 augustus speelt Argentinië zijn volgende kwalificatieduel in en tegen Uruguay. De eerste wedstrijd van de Argentijnen onder de nieuwe T1 wordt de oefeninterland van 9 juni in Australië tegen rivaal Brazilië.