© AFP

Tegenstander waarschuwt Goffin: “Ik ga agressief spelen”

David Goffin (ATP 11) zal zich vrijdag (11u) op Court Suzanne Lenglen voor de derde keer in zijn carrière proberen te plaatsen voor de achtste finales op Roland Garros. Zijn tegenstander is de Argentijn Horacio Zeballos (ATP 65), die voor het eerst de derde ronde van een grandslamtoernooi bereikt. De 26-jarige Luikenaar won de vier onderlinge ontmoetingen, maar is op zijn hoede voor de linkshandige gravelspecialist.

“Ik voel me al goed sinds het begin van het toernooi. Ik ben rustig en lucide. Tegen Stakhovsky had ik even een dipje, maar ik heb me goed herpakt. Het is op gravel niet makkelijk om drie sets te winnen. Ik ben tevreden; ik speelde twee goede wedstrijden en hoop dat het avontuur nog enkele dagen duurt”, zei Goffin, die na twee kwalificatiespelers nu een gravelspecialist in de ogen kijkt. “Zeballos is bezig aan een goed seizoen. Hij serveert en retourneert goed. Als hij de tijd krijgt om uit te halen, is hij een gevaarlijke speler. Ik zal hem veel moeten laten lopen.”

Goffin werkte donderdag een rustige training af, Zeballos speelde een dubbelwedstrijd in de eerste ronde op het Parijse gravel. Aan de zijde van de Chileen Julio Peralta won de stevige Argentijn (1,88m en 83kg) in drie sets. Woensdag breide Zeballos een vervolg aan zijn uitstekende seizoen, met een halve finale tegen Rafa Nadal op het ATP Masters 1.000-toernooi als hoogtepunt, door de Kroatische reus Ivo Karlovic (ATP 24) met 7-6 (7/5), 7-6 (7/5) en 6-3 uit te schakelen. “Maar de wedstrijd tegen Goffin zal totaal anders zijn. Ik ken hem goed, we hebben al meerdere keren tegen elkaar gespeeld. Goffin is een uitstekende speler”, blikt Zeballos vooruit. “Maar ik speel momenteel op een hoog niveau. Ik ga proberen agressief te zijn, zodat hij veel moet lopen. Ik zal zoals in de voorbije matchen mijn foutenlast laag moeten houden. Ik hoop dat ik opnieuw heel solide speel.”