© BELGA

Gedegradeerd hockeyclub Ukkel Sport trekt Jérôme Dekeyser en Alain Geens aan

Royal Ukkel Sport is met veertien titels de tweede meest succesvolle hockeyploeg van ons land. Na een desastreus seizoen waarin ze voor de eerste keer in hun geschiedenis zakten naar de tweede divisie, willen de Merels zichzelf heruitvinden en opnieuw een weg naar de top timmeren. Donderdag heeft de grote club uit Ukkel alvast twee grote namen voor volgend jaar voorgesteld: ex-Red Lion Jérôme Dekeyser zal de kern versterken, terwijl de Belgische hockeylegende Alain Geens sportief adviseur wordt.

“We willen zo snel mogelijk terug naar de Eredisivie”, zegt voorzitter Nicolas Dassonville in een perscommuniqué. “We gaan proberen jonge talenten aan te vullen met ervaren jongens, zoals Jérôme Dekeyser. Met bijna 200 caps voor de nationale ploeg zal Jérôme een enorme versterking zijn voor ons en zowel de jonge als oudere spelers enorm veel bijbrengen met zijn uitstekende discipline en toewijding.”

De 33-jarige ex-international had een groot aandeel in het behoud van het Antwerpse hockeyteam Braxgata op het hoogste niveau en was toe aan een nieuwe sportieve uitdaging.

Cristian Suarez en William Lilian zullen bovendien de nieuwe T1 en T2 worden van Ukkel Sport, terwijl Alain Geens sportief adviseur wordt. Hij speelde tussen 1975 en 1985 al in Ukkel en maakte deel uit van hun gouden generatie. Hij behaalde zes titels met de Merels.

Ukkel Sport versterkte zich recent al met de Spaanse verdediger Abian Suarez en de Franse middenvelder Charles Choveaux.