Tom Coeckelberghs wordt High Performance Manager bij BOIC

Tom Coeckelberghs is de nieuwe High Performance Manager binnen het departement Topsport van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité. Dat heeft het BOIC donderdag bekendgemaakt.

Enkele weken geleden deed het BOIC een oproep tot kandidaatstelling voor de functie. De 40-jarige Coeckelberghs gaat op 1 september van start in het departement Topsport, onder leiding van Eddy De Smedt. Momenteel is hij Coordinator for High Performance Snowboarding bij Sneeuwsport Vlaanderen en secretaris-generaal van de Koninklijke Belgische Ski Federatie.

“Samen met Philippe Préat, eveneens High Performance Manager, zal hij op het terrein de selectie, de voorbereiding en de begeleiding van de Belgische topatleten opvolgen en er zo toe bijdragen dat de atleten in optimale omstandigheden op het hoogste niveau kunnen presteren op internationaal vlak”, zo klinkt het in een persbericht van het BOIC. “Hij kent het BOIC goed, in het bijzonder door de Belgian Olympic Academy (2004), het Europees Jeugd Olympisch Festival in Monthey (2005) en de Olympische Spelen 2014 in Sotsji, waar hij Team Captain Snowboard was.”

“Sinds 2001 ben ik actief binnen de ski- en snowboardwereld, waar ik vooral gepassioneerd was door topsport”, aldus Coeckelberghs. “Ik vind het ontzettend boeiend om met verschillende mensen te kunnen werken naar een gemeenschappelijk doel: presteren op het hoogste internationale niveau. De recente successen in topsport werken aanstekelijk en zorgen voor een positieve drive in de sportwereld. Daarop moeten we verder bouwen. Het is een eer om hieraan mee te kunnen werken vanuit mijn nieuwe rol binnen het BOIC.”

“We ontvingen heel veel sollicitaties voor deze vacature”, verklaart Philippe Vander Putten, de CEO van het BOIC. “We hebben veel kandidaten gezien met een indrukwekkend palmares in de sportwereld. De keuze was dus heel moeilijk. Ik wil alle kandidaten die gesolliciteerd hebben bij deze bedanken.”