© Sudpresse

Dutroux stelt nieuwe eisen in de gevangenis: “Anders spannen we een rechtszaak aan”

Dutroux had de hometrainer enkele maanden geleden aangevraagd, omdat hij geen toegang heeft tot de sportruimte van de gevangenis. Nu moet ook de FOD Justitie nog toestemming geven. “Door de gevangenismaaltijden en het feit dat hij zijn cel niet uitmag, verdikt hij”, zegt zijn advocaat. “Hij klaagt ook over rugpijn”.

cka, vtvn

Om de twee maanden bekijkt de gevangenisdirectie de eisen van Dutroux, die steeds veeleisender wordt. Zo wil hij onder andere een beter loon voor zijn werk. Dutroux ruimt de binnenkoer op en krijgt daarvoor het officiële tarief van 1 euro. Hij wil er nu 2 euro voor. Hij wil ook om de twee maanden naar de kapper kunnen en bezoek krijgen van iemand met wie hij al een tijd brieven schrijft, net als meer contact met andere gedetineerden.

“Brieven die voor hem bestemd zijn, krijgt hij niet en hij mag ook niet zelf schrijven naar wie hij wil. Hetzelfde geldt voor zijn telefoontjes”, klaagt Dehayez. “Hij heeft sinds twee jaar contact met een collega maar mag die slechts één uur per week zien. Een halve dag per week moet het minimum zijn. Wanneer men Duxtroux zijn wensen niet in overweging neemt, zijn we van plan een rechtszaak aan te spannen tegen de Belgische staat. Daar blijven we bij”, klinkt het.