© BELGAIMAGE

Homokoppels verdacht van dealen op seksfeestjes

Twee homokoppels hebben zich donderdag voor de Hasseltse strafrechter moeten verantwoorden voor het bezit en dealen van verscheidene soorten drugs. Een koppel vijftigers uit Dilsen-Stokkem tekende present in de rechtbank, de twee andere verdachten lieten zich vertegenwoordigen door hun advocaat.

GeHo

De speurders kwamen het kwartet op het spoor naar aanleiding van een grootschalig onderzoek van het parket van Dendermonde dat op zoek was naar diverse afnemers van grote hoeveelheden GBL of een aanmaakstof voor vloeibare XTC. Bij daaropvolgende huiszoekingen zijn onder meer XTC, ketamine en speed aangetroffen bij het viertal.

Hun afnemers situeerden zich in het homomilieu. Een vijftal jaar zouden de feiten geduurd hebben. “Op seksfeestjes met jacuzzi’s is de bal aan het rollen gegaan. Daar maakten ze kennis met de drugs die er uitgewisseld werden”, aldus advocaat Guy Sols. “Ze gebruikten het zelf op die feestjes en het is uit de hand gelopen”, sprak meester Michiel Van Kelecom die de opschorting voor zijn cliënt opperde.

Raadsman Tom Van Overbeke vroeg ermee rekening te houden dat de aanwezige verdachten in 2015 elk een maand in de cel gezeten hadden en wees op hun goede medewerking aan het onderzoek. Het openbaar ministerie vorderde 18 en 24 maanden cel voor de koppels, deels met uitstel. Vonnis volgt op 15 juni.