© Serge Minten

Agressieve stalker uit Heers veroordeeld tot 1 jaar celstraf

De Hasseltse strafrechter heeft donderdag een 22-jarige man uit Heers een jaar cel opgelegd voor het stalken van zijn ex-vriendin en voor feiten van agressie. Toen zijn relatie na acht maanden in juni 2014 op de klippen liep, was het hek van de dam gedurende twee jaar.

GeHo

De man barstte in razernij los en gooide een glazen pot kapot op haar hoofd. Het minste wat je kan zeggen, is dat hij de breuk niet verwerkt kreeg. Zo aarzelde hij evenmin om het slachtoffer met de wagen te achtervolgen en klem te rijden. Hij wachtte haar op aan haar huis, ging naar haar school om het uurrooster te vragen, achtervolgde het meisje op de bus … Haar broer moest er eveneens aan geloven. Hij kreeg het bevel te stoppen om de betichte zwart te maken. Opgeven leek aanvankelijk niet in zijn woordenboek te staan.

Tussen december 2014 en februari 2015 stuurde hij haar liefst 16.870 berichten. Nog straffer was het indrukwekkend aantal van 500 telefoontjes die de betichte naar de vrouw deed op amper drie dagen tijd in januari 2015. Daarnaast misbruikte de man het Facebookprofiel van een vriend om haar berichten te sturen. De jongeman stuurde zijn kat naar de rechtbank en bekoopt dat met naast een jaar cel ook met 600 euro boete.