© Facebook

Zwangere transgenderman verwacht samen met vriend eerste biologische kind

Biff Chaplow en Trystan Reese hebben al twee adoptiekinderen. Nu gaat het homokoppel uit het Amerikaanse Portland een stapje verder, want Trystan is zwanger - jawel - van hun eerste biologische kind.

ehu

In 2011 had Biffs zus te kampen met een alcoholprobleem en adopteerden Biff en Trystan haar twee kinderen Riley en Hailey. Toch droomde het paar altijd al van een eigen, biologische kind.

Trystan is transgender en slaagde er in 2016 al in om zwanger te geraken, maar werd zes weken later getroffen door een miskraam. Eerst besloten ze een jaar te wachten om opnieuw te proberen, maar toen Trystan door medische complicaties geen testosteron meer mocht nemen, waagden ze de stap opnieuw. Met succes, want in de zomer verwacht het koppel een jongetje.

Verkeerd lichaam

“Veel mensen vragen zich af waarom ik als transgender zwanger wilde worden, maar durven het niet te vragen”, legt Trystan uit. “Ik kan niet voor alle transgenders spreken, maar voor veel transgenders is het zo dat ze in een verkeerd lichaam geboren worden en dat foute lichaam echt haten.”

“Ze haten het zo hard, dat ze zich echt niet comfortabel voelen en het willen veranderen. Ik ken veel transmannen en veel van hen doen er alles aan om ook lichamelijk te lijken op het ‘juiste’ geslacht. Wel, bij mij was dat niet het geval.”

Geschenk

“Ik heb wel hormonen genomen om een diepe stem te krijgen en een baard, maar mijn lichaam zelf heb ik nooit willen veranderen. Ik heb mijn lichaam nooit gehaat en beschouwde het als een geschenk. Ik heb ook nooit de nood gehad om het helemaal te veranderen en om het exact met mijn geslacht te laten overeenkomen. Ik vind het eigenlijk best geweldig om trans te zijn.”

“Als je dat weet, snap je waarschijnlijk dat het voor mij niet heel speciaal was dat ik naar een kind verlangde, dat ik zelf een kind wilde dragen.”