© Photo News

Froome beschouwt Quintana niet als zijn grootste rivaal en onthult nieuwe outfit voor de Tour

Chris Froome gaat in juli op zoek naar zijn vierde eindzege in de Tour de France. Sinds de Brit in 2012 debuteerde met een tweede plaats achter zijn kopman Bradley Wiggins, stond hij drie keer in het geel op het podium in Parijs: enkel in 2014 moest hij opgeven. In 2013 en 2015 stond telkens Nairo Quintana als runner-up naast hem op dat podium, vorig jaar moest de Colombiaan echter ook nog Romain Bardet laten voorgaan. En de 32-jarige Froome ziet de Fransman ook dit jaar als een grotere bedreiging. Al schuift hij vooral nog een andere naam naar voor als zijn grootste concurrent.

vml

“Mijn grootste rivalen zullen jongens zijn die de Giro niet hebben gereden, mannen als Richie Porte, Alberto Contador en Romain Bardet”, vertelde Froome aan Reuters. “Ik denk dat het moeilijk wordt voor Nairo om de Giro én de Tour te doen. Hij is nochtans een renner die doorgaans beter is in de tweede dan in de eerste Grote Ronde van het seizoen.”

Froome zag naar eigen zeggen echter niet veel van de Giro, omdat hij op trainingskamp in Tenerife zat “waar geen tv was”. Maar Quintana moest in de Giro na de afsluitende tijdrit de eindzege laten aan Tom Dumoulin en kon als rasklimmer niet overtuigen in Italië.

© Photo News

Froome ziet echter zijn voormalige Australische ploegmaat Richie Porte als een grotere bedreiging: “Richie was dit seizoen al geweldig, met de Tour Down Under en onlangs de Ronde van Romandië. Ik denk dat dit jaar de Tour Richie echt goed past. “

Porte was de luitenant van Froome bij Sky van 2012 tot 2015, voordat hij naar BMC trok om zelf kopman te worden. “Hij heeft zeker een kans om te winnen, dit seizoen heeft hij laten zien tot wat hij in staat is. Ik geloof altijd in Richie”, voegde Froome er nog aan toe.

Porte heeft echter de reputatie om met één slechte dag zijn klassement te verliezen maar vorig jaar werd hij wel vijfde.

Goed nieuws over Geraint Thomas...

Sinds het vertrek van Porte is Geraint Thomas de luitenant van Froome in de Tour. De Welshman moest opgeven in de Giro na een val maar het voordeel is dan weer dat hij uitgerust naar Frankrijk kan trekken.

“Enerzijds was het een enorme domper voor Geraint dat hij de Giro niet kon afmaken... maar voor de Tour is het een goede zaak voor het team omdat hij frisser zal zijn en meer tijd kreeg om zich voor te bereiden”, weet Froome, die zelf nog geen al te best seizoen beleefde maar zich in het Criterium du Dauphiné vanaf zondag zal proberen klaar te stomen.

“Ik denk dat mijn opbouw vergelijkbaar is met vorig jaar. En ik denk dat het toen goed heeft gewerkt, aangezien ik de Tour en de Vuelta kon doen. En als alles goed gaat in de Tour, zou ik graag opnieuw de Vuelta willen doen.”

... maar wat met de onrust in het team?

Eén van zijn grootste uitdagingen in de Tour zal echter zijn eigen team zijn. Sinds begin dit jaar ligt Team Sky onder vuur, zelfs in Engeland, onder meer na het verdacht pakketje van Bradley Wiggins in 2012.

“Dat heeft weinig invloed op ons op de weg”, weerlegt Froome. “Het is anders voor Bradley en anderen die niet meer bij het team zijn, maar voor ons is het echt geen big deal aangezien niemand van ons hierbij betrokken was.”

Zwarte brigade wordt wit

Tot slot onthulde SKy vandaag ook de neiuwe outfit voor de Tour. De zwarte brigade zal deze zomer in het wit rond rijden, dat zal even wennen worden...

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Tour de France start op 1 juli in Düsseldorf en eindigt op 23 juli in Parijs.