© Getty Images/iStockphoto

Drie jaar cel voor verkrachting in instelling begeleid wonen

De Hasseltse strafrechter heeft donderdag een 59-jarige Hasselaar tot drie jaar cel veroordeeld voor verkrachting. Op 27 augustus vorig jaar stortte hij zich op een vrouw die in dezelfde instelling voor begeleid wonen verbleef als hij.

GeHo

De dader duwde haar op de grond en ging op de vrouw zitten. Het slachtoffer verzette zich hevig, maar tevergeefs. De man sleurde de vrouw mee naar zijn kamer en vergreep zich aan haar. Vervolgens dreigde de vijftiger ermee om zelfmoord te plegen als ze naar de politie zou stappen. Het slachtoffer aarzelde niet en de politie vond de man niet veel later naast zijn bed.

Hij had dertig slaappillen ingenomen en mocht de volgende dag het ziekenhuis al verlaten. De veroordeelde is geen onbekende van het gerecht en kreeg al celstraf voor drugsdelicten. Naast de drie jaar cel is de man zijn rechten voor vijf jaar kwijt. Ook wordt hij voor vijf jaar ter beschikking van de strafuitvoeringsrechtbank gesteld. Aan het slachtoffer moet de vijftiger 2.950 euro schadevergoeding betalen, de proceskosten bedragen bijna 1.900 euro.