© Ajax.nl/Gerard van Hees

Klaas-Jan Huntelaar keert terug naar de oude stal

Klaas-Jan Huntelaar keert terug naar Ajax. De Nederlandse spits moest op zoek naar een nieuwe club, nadat zijn contract bij het Duitse Schalke 04 niet werd verlengd.

jvh

De 33-jarige Huntelaar speelde eerder van 2006 tot medio 2008 voor de Amsterdammers. In 92 competitieduels maakte hij toen 176 doelpunten.

De spits begon zijn carrière bij PSV, maar daar kwam hij niet verder dan één invalbeurt. Na de Eindhovense club volgden De Graafschap, AGOVV (beide huur), Heerenveen, Ajax, Real Madrid, AC Milan en Schalke 04. Voor het Nederlands Elftal kwam Huntelaar tot nu toe 76 wedstrijden uit, waarin hij 42 keer scoorde.

Huntelaar: “Het is geen geheim dat Ajax mijn club is”

Huntelaar: “Het is geen geheim dat Ajax mijn club is. Dus ik ben ontzettend blij dat ik hier nu terugkeer. Mijn rol is duidelijk, maar ik kom hier niet om af te bouwen. Afgelopen seizoen speelde Ajax bijna zestig officiële wedstrijden. Dat kun je niet met één spits. Dus ik ga zeker wedstrijden spelen en speelminuten krijgen. Ik voel me hartstikke fit en ik kijk nu al uit naar eind juni als de voorbereiding begint. Ik heb met Ajax bekers gewonnen, maar niet de landstitel. Het doel is om aan het eind van het seizoen, samen met de rest van het team die schaal in handen te hebben.”

Overmars: “Hij weet wat hem te wachten staat”

Directeur spelersbeleid Marc Overmars: “Ik ben blij dat Klaas Jan voor Ajax kiest, want wij hebben al meerdere jaren interesse in hem. Bertrand Traoré keert terug naar Chelsea en onze selectie heeft ook voor komend seizoen twee goede spitsen nodig. We halen met Klaas Jan een ervaren speler in huis die de club goed kent. Hij is fit en heeft veel zin om succesvol te zijn bij Ajax, maar hij weet wat hem te wachten staat. Kasper Dolberg is onze eerste spits. Maar ik weet zeker dat Klaas Jan een belangrijke rol voor Ajax gaat vervullen, zowel binnen als buiten het veld.”