© bahrain-merida

Dieven gaan aan de haal met (peperdure) fietsen van Bahrain-Merida aan vooravond van Hammer Series

Morgen/vrijdag begint in Nederlands Limburg de nieuwe rittenkoers Hammer Series (2.1). Voor wielerploeg Bahrain-Merida verloopt de aanloop naar de driedaagse alvast in mineur. Dieven gingen er woensdagnacht immers vandoor met tien fietsen, zo bevestigt de ploeg op zijn website.

De negen tijdritfietsen en een wegfiets werden door onbekenden uit de teamtruck voor het ploeghotel in Limburg gestolen. Op de ploegwebsite geeft Bahrain-Merida een beschrijving van de fietsen en vraagt iedereen die de fietsen zou opmerken contact op te nemen met het team of de lokale politie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het gaat over negen Merida Warp TT-fietsen, met Fulcrum Disc wheel speed 360T en Dura ace Di2 Groupset en inclusief SRM Power meter, en één Merida Reacto met Dura Ace Di2 Groupset en SRM Power meter. Voor de tijdritfietsen betaal je al snel 10.000 euro...

Ondanks het “ongelukkige voorval”, zoals de ploeg het omschrijft, zal Bahrain-Merida vrijdag gewoon aan de start verschijnen van de eerste rit van de prestigieuze Hammer Series. “Het moreel en de motivatie van de rijders is hoog. We zullen waarschijnlijk wel onze wegfietsen moeten gebruiken voor de tijdrit van zondag”, klinkt het nog.