© REUTERS

Hillary Clinton hekelt opnieuw Russische inmenging bij verkiezingen

Hillary Clinton heeft woensdag opnieuw de schuld voor haar nederlaag Donald Trump onder meer bij Rusland gelegd. Ze zei ook dat samenwerking met Amerikanen daarbij cruciaal was. “De Russen zouden naar mijn mening hun informatie niet als wapens gebruikt kunnen hebben zonder Amerikaanse hulp en zonder mensen die over peilingen en data beschikten”, zei ze tijdens een technologieconferentie in de staat California.

De gewezen first lady doelt onder meer op de gehackte mails van de Democraten en de valse informatie die tijdens de campagne voor de presidentsverkiezingen op het internet werd verspreid. “We krijgen meer en meer informatie over contacten van leden van het campagneteam en vertrouwelingen van Trump met Russen, vóór, tijdens en na de verkiezingen”, zei Clinton woensdag.

Behalve Trumps campagneteam en Rusland, wees Clinton ook opnieuw James Comey met de vinger. De voormalig FBI-directeur heropende vlak voor de stembusgang het onderzoek naar de e-mails van Clinton, die als minister van Buitenlandse Zaken haar persoonlijk e-mailadres gebruikte. Ook op de DNC (Democratic National Committee), het bestuur van de Democratische Partij, had ze kritiek: die zou haar niet genoeg gesteund hebben.

Ondertussen reageerde Trump al op de uitspraken van Clinton. “Achterbakse Hillary Clinton geeft iedereen behalve zichzelf de schuld en weigert te zeggen dat ze een verschrikkelijke kandidaat was”, tweette The Donald.

(belga)