© Dave Peters

Te min voor Lokeren, maar nu heeft jonge Belg mooie transfer beet

De Nederlandse eersteklasser FC Utrecht heeft de jonge Belg Cyriel Dessers aangetrokken. De 22-jarige spits maakte vorige zomer de overstap naar de Nederlandse tweedeklasser NAC Breda en scoorde 25 keer in 37 wedstrijden. Dessers zorgde zo mee voor de promotie naar de Eredivisie en ziet zijn sterk seizoen beloond met een mooie transfer. Utrecht eindigde op plaats vier en speelt volgend seizoen Europa League.

bla, jtp

“We zijn ver gegaan om hem voor NAC te behouden, maar uiteindelijk heeft hij gekozen voor een logische volgende stap. Bij FC Utrecht komt hij in de subtop van de Eredivisie en speelt hij Europa League. Dat is hem van harte gegund”, aldus Hans Smulders, de technisch directeur van NAC.

“Wij zijn zeer blij dat Cyriel vanaf volgend seizoen een speler van FC Utrecht is”, zegt technisch manager en hoofdtrainer van Utrecht Erik ten Hag. “Cyriel is een atletische en sterke spits met een neusje voor de goal. Een intelligent type die met volle overgave zijn wedstrijden speelt. Wij zijn enthousiast over zijn aanvallende potentie en hebben het volste vertrouwen dat hij gaat bijdragen aan het succes van FC Utrecht.”

Dessers maakte in het reguliere seizoen in de Jupiler League, de Nederlandse tweede klasse, 22 doelpunten en werd de held van de play-offs waarin NAC promotie naar de Eredivisie afdwong. In de duels met FC Volendam en NEC scoorde de aanvaller in totaal zeven keer.

De 22-jarige Dessers, een jeugdproduct van OHL, speelde voor NAC twee seizoenen bij Sporting Lokeren. Daar kreeg hij geen basisplaats, hij speelde in totaal 34 wedstrijden voor de Oost-Vlamingen gedurende twee seizoenen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.