© Jeffrey Gaens

Peter Croonen nieuwe voorzitter KRC Genk

De kogel is door de kerk, Peter Croonen volgt Herbert Houben op als voorzitter van KRC Genk. De 47-jarige Croonen is een geboren en getogen Genkenaar, die in de voetsporen treedt van zijn vader Louis Croonen, die in het begin van deze eeuw voorzitter was van de raad van bestuur van KRC Genk.

MG

Peter Croonen is jurist en investeerder-ondernemer in tien bedrijven, waarvan Bioracer het bekendste is. Hij staat in zijn bedrijven voor innovatie en wil die weg ook inslaan met KRC Genk. Op die manier zit hij perfect op dezelfde lijn van zijn voorganger Herbert Houben, die er zelf voor koos om na acht jaar voorzitterschap meer vanuit de luwte mee te besturen. Croonen, Houben en Mathieu Cilissen werden onlangs door de algemene vergadering van de club voor de volgende zes jaar verkozen als raad van bestuur.

Peter Croonen maakt al twaalf jaar deel uit van de algemene vergadering van KRC Genk en is al acht jaar lid van de raad van bestuur en de financieel-sportieve commissie. Hij is gehuwd en vader van twee kinderen.

"Croonen studeerde rechten in Namen en Leuven. Na vijf jaar in de financiële wereld en vijf jaar bij LRM is Peter sinds 2004 ondernemer en investeerder (onder andere bij Bioracer en Move Intermodal). Peter heeft ook een uitgebreid maatschappelijk engagement bij vzw Kleine Prins en vzw Pleegzorg Limburg", zo luidt het op de clubwebsite. "Sinds 2009 maakt Peter Croonen deel uit van de raad van bestuur van KRC Genk. Tijdens die acht jaar was hij lid van de financieel-sportieve commissie en was hij mede-initiatiefnemer van het FRZA! project."

"We mogen trots zijn op wat we als bestuur de afgelopen jaren realiseerden", aldus Herbert Houben, die een punt zet achter acht jaar voorzitterschap. "Die koers aanhouden en de sportieve stabiliteit verhogen, dat is het plan", vervolgde Croonen. "We mikken volgend seizoen op de top drie. We zullen onze talentvolle groep dan ook samenhouden en verder versterken met dat doel. Hiernaast bestaat KRC Genk volgend jaar 30 jaar. Dat is een mijlpaal die uitnodigt om 30 jaar vooruit te kijken en te vernieuwen."

Peter Croonen is jurist en investeerder-ondernemer in tien bedrijven, waarvan Bioracer het bekendste is. Hij staat in zijn bedrijven voor innovatie en wil die weg ook inslaan met Genk. Zijn club greep woensdag naast een ticket voor de derde en voorlaatste voorronde van de Europa League. Het verloor als winnaar van Play-off II met 3-1 van KV Oostende, de nummer vier uit Play-off I.