© BELGAIMAGE

Jos Verstappen niet vervolgd voor vechtpartij

Ex-Formule 1-coureur Jos Verstappen wordt niet vervolgd voor de vechtpartij in Roermond, nu zo’n twee maanden geleden, dat meldt het Openbaar Ministerie.

mige

Er hing Verstappen een vervolging boven het hoofd na een zware vechtpartij in Roermond omdat hij het jaar voordien in een zaak wegens mishandeling de voorwaarde opgelegd had gekregen twee jaar geen strafbaar feit te plegen. Omdat Verstappen echter niet is aangehouden voor de vechtpartij, maar alleen omdat hij niet inging op het verzoek van de politie om de zaak waar de vechtpartij plaatsvond te verlaten, ziet het OM geen reden om hem te vervolgen. De politie zal Verstappen wel een boete opleggen, hoe hoog die is, is niet bekend.

Verstappen raakte op 2 april slaags met een andere man in de beachclub. Toen de politie de vechtersbazen vroeg het pand te verlaten, weigerde de oud-coureur dat. Die weigering was reden voor de politie om hem mee te nemen naar het bureau. Verstappen verklaarde achteraf dat hij zich slachtoffer voelde en daarom niet weg wilde gaan. Hij dreigde met aangifte tegen de tegenpartij, maar liet dat dreigement later weer varen.