© Jef Gabriels

© Jef Gabriels

© Jef Gabriels

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Het Staelen Ros levert 9.500 euro op voor goede doelen

Rotary Genk-Staelen organiseerde een autowandeling door het prachtige Midden-Limburg met vertrek en aankomst in Genk. De opbrengst van bijna 9.500 euro gaat integraal naar de goede doelen waar de club de schouders onder heeft gezet.

Jef Gabriels

Vorig jaar organiseerde Rotaryclub Genk-Staelen voor het eerst een autozoektocht volgens het 'bolleke-pijl'-systeem onder de suggestieve naam Het Staelen Ros. Een proefeditie als het ware, die echter zo goed meeviel dat men besliste deze organisatie vanaf 2017 jaarlijks op te zetten. De editie van dit jaar kreeg dan ook de veelzeggende naam: numero uno. Alle wagens die op de openbare weg mogen rijden waren welkom, maar de deelnemers mochten toch vooral oldtimers verwelkomen.

De deelnemers werden 's morgens begroet met een ontbijt en toerden vervolgens de hele dag aan een rustig tempo doorheen de mooie plekjes van Midden-Limburg, met af en toe een korte stop voor een versnapering. Tegen half zes waren de meeste deelnemers terug voor het glas van de vriendschap. Een gezamenlijk diner sloot de dag af en tegen tien uur brachten de rijders hun stalen rossen terug naar de stal.

Volgend jaar komt er vast en zeker weer een editie van deze rally 'Het Staelen Ros'.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio