© AP

Nummer 1 van de wereld in crisis: Boris Becker is bereid Angelique Kerber te helpen

De Duitse tennislegende Boris Becker wil zijn landgenote Angelique Kerber helpen om uit haar vormcrisis te geraken. Hoewel Kerber nummer 1 van de wereld is, kon ze dit jaar nog niet overtuigen. Vorige zondag sneuvelde ‘Angie’ nog in de eerste ronde van Roland Garros. “Als zij mij belt, dan gaan we zeker rond de tafel zitten”, laat Becker optekenen in Bild.

Becker, zesvoudig grandslamkampioen, was tot eind 2016 gedurende drie seizoenen coach van Novak Djokovic. Hij vierde met de Serviër heel wat successen. “Het maakt mij niet uit of ik een man of een vrouw train. Wat telt, is de mogelijkheid om grandslams te winnen en nummer 1 te worden of te blijven”, klinkt het.

Angelique Kerber kende vorig jaar met titels op de Australian Open en de US Open en een finale op Wimbledon een heel succesvol seizoen. In 2017 slaagt zij er voorlopig niet in de lijn door te trekken. In Melbourne ging Kerber er in de vierde ronde uit, in Parijs dus al na amper een match. Bovendien haalde ze dit jaar nog maar een keer de finale van een WTA-toernooi. In het Mexicaanse Monterrey verloor ze van de Russin Pavlyuchenkova.

“Er moet iets veranderen”, vertelde Kerber na haar snelle exit in Parijs. Of dat betekent dat er een einde komt aan haar jarenlange samenwerking met coach Torben Beltz, is voorlopig een open vraag.

© Photo News