© Photo News

Investeringsfonds voor groeibedrijven van Urbain Vandeurzen haalt 250 miljoen euro op

Zakenman Urbain Vandeurzen heeft donderdag Smile Invest gelanceerd, een investeringsfonds voor groeibedrijven. Vandeurzen haalde de voorbije maanden 250 miljoen euro op bij een twintigtal bekende ondernemers en managers.

Eind vorig jaar was al bekendgemaakt dat Vandeurzen, gewezen voorzitter en CEO van het Leuvense technologiebedrijf LMS en voormalig voorzitter van investeringsmaatschappij GIMV, een investeringsfonds wou opstarten voor groeibedrijven. Dat is Smile Invest geworden, waarbij Smile staat voor Smart Money for Innovation Leaders.

“We willen investeren in innovatieve en beloftevolle ondernemingen uit de Benelux met internationale ambities om hen te helpen groeien, innoveren, ondernemen en evolueren tot echte marktleiders”, legt Vandeurzen in een persbericht uit. De bedoeling is 10 tot 40 miljoen euro te investeren in een vijftiental bedrijven.

De drie kerninvesteerders van het groeikapitaalfonds zijn Urbain Vandeurzen, Vic Swerts (Soudal) en Jan Toye (Diepensteyn, ex-Palm). Andere investeerders zijn onder anderen de familie Cordier (ex-Telindus), Noël Essers (H. Essers), Bernard Thiers (Mohawk/Unilin), Rudi Pauwels (Biocartis) en Jo Van Biesbroeck (ex-AB InBev).

De komende maanden zouden nog meer investeeerders moeten toetreden.

(belga)