© Jos Sleven

© Jos Sleven

© Jos Sleven

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

G-teams FC Berg winnen goud en fair-play cups op Special Olympics

In het Hemelvaartweekend vielen 2 unfied teams en het G-team van FC Berg in de prijzen op de Special Olympics in Lommel. Eén unified team won de gouden medaille terwijl de twee andere teams aan de haal gingen met de Fair-Play trofee in hun reeks.

Jos Sleven

Een 42-koppige delegatie vertegenwoordigde FC Berg dit jaar op de Nationale Special Olympics, die dit jaar doorgingen op de sportvelden van De Soeverein in Lommel. Twee teams, FC Berg A en FC Berg B, namen deel aan de unified voetbalcompetitie, waarin spelers met en zonder een mentale beperking samenspelen. FC Berg A legde een feilloos parcours af en klopte Kortessem VV in de finale met 3-1 cijfers. Het leverde hen een dik verdiende goude medaille op. FC Berg B moest in de kleine finale de duimen leggen voor Hoge Kouter Kortrijk. Na een 3-0 achterstand haalden de spelers nog alles uit de kast en milderden tot 3-2. Helaas restte toen nog te weinig tijd om ook de gelijkmaker te potten en verlengingen af te dwingen. FC Berg A strandde op de 4de plaats maar mocht bij de medaille-uitreiking wel de Fair-Play Cup in de hoogte steken.

Een derde team, FC Berg C, verdedigde de clubkleuren in de G-competitie. In een loodzware poule overtroffen de spelers zichzelf en knokten zich in de kleine finale. GT Pajottenland won de strijd om het brons met nipte 3-2 cijfers. Ook FC Berg C viel dus net naast het podium maar kon toch feestvieren omdat ook zij in hun reeks de Fair-Play Cup wonnen.

Enkel tevreden gezichten dus na afloop van een heel warme maar prachtige 35ste editie van de Special Olympics. Niet alleen de sportieve prestaties maar zeker ook de fijne samenwerking en verbondenheid tussen spelers met en zonder een beperking was hartverwarmend geweest. Het wederzijds respect tussen de G-voetballers en de 'gewone' spelers van FC Berg had er 4 dagen lang afgedropen ! 'Inclusie' ten top !! Dat hadden ook de talrijk opgekomen supporters van G-team FC Berg met eigen ogen kunnen vaststellen.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio