© kds

Gecrashte piloot ‘Flying Doctors’ zoekt 125.000 euro voor nieuw vliegtuig

Anthony Caere, de 36-jarige piloot die bekend is van het Eén-programma Flying ­Doctors, start met een crowfundingactie voor een nieuw vliegtuig. De piloot crashte een maand geleden met de Cessna waarmee hij en drie jonge dokters in 2014 naar het Virungapark in Oost-Congo vlogen.

tdl

Caere stuurde het toestel tussen de bomen om een crash op een dorp te voorkomen, kwam met zijn aangezicht tegen het dashboard terecht en liep zware verwondingen op in het aangezicht. Eén maand later doet hij een beroep op sympathisanten om 125.000 euro voor een nieuwe vliegtuig bij elkaar te krijgen.

“We hebben de afgelopen jaren bijna vijftien rangers het leven kunnen redden dankzij de Cessna. Bovendien hebben de dagelijkse patrouilles met het vliegtuig boven het park een effect op de olifantenpopulatie. Het voorbije anderhalf jaar hebben we geen enkele olifant verloren aan stroperij. Daarom is een vliegtuig zo belangrijk.”

In ruil voor steun kunnen sympathisanten onder meer vluchten en een reis naar het Virungapark winnen. Info op nl.ulule.com/missievirunga.

© virunga park