Hapkido Mudori verdedigt Belgische eer op EK in Duitsland

Print
Lanaken - Op zaterdag 27 april, nam een 7-koppige Hapkido delegatie van Hapkido Mudori Lanaken deel aan de Europese Hapkido Kampioenschappen in Frankfurt, Duitsland, waar zij vier medailles konden wegkapen.

Terwijl de rest van het land kreunde onder tropische temperaturen, vertrok op zaterdagochtend 27 mei, in alle vroegte een sterke Hapkidodelegatie van Mudori Lanaken, inclusief supportersaanhang, richting Frankfurt (DE). Daar zouden 7 Hapkido-in gedurende de volledige dag deelnemen in verschillende disciplines op het 6e Europese Daehanmingguk Hapkido Kampioenschap. De meesten onder hen hadden reeds heel wat ervaring aangezien zij al verschillende deelnames in Europese en Nationale Hapkidotoernooien op hun palmares hadden.

Toch verwachtte niemand zich aan een makkelijke partij, gezien de uitzonderlijke sterke internationale vertegenwoordiging uit onder andere België, Duitsland, Oostenrijk, Bosnië-Herzegovina, Hongarije, Rusland, …
Zoals de traditie vereist werd het kampioenschap geopend met het volkslied van het organiserend land, een fair-play eed en gezamenlijke groet, waarna de openingsceremonie werd opgeluisterd door een opzwepend, traditioneel Koreaans trommelconcert (Jang-Go) dat door het publiek enorm gesmaakt werd.

Eens dit achter de rug, kon het echte werk beginnen. Jammer genoeg kwamen een aantal van onze deelnemers in dezelfde poules terecht waardoor ze noodgedwongen elkaar dienden uit te schakelen. Uiteindelijk wist Stef Jackers in de categorie zelfverdediging voor Keubgraden (gekleurde banden) een mooie bronzen medaille te pakken.
Direct hierna diende Yves Coox als clubtrainer het goede voorbeeld te geven in de dangraden categorie (zwarte banden), waar hij bij unanieme jurybeslissing de gouden medaille kon bemachtigen. Later op de dag vulde hij zijn erelijst nog verder aan met een zilveren medaille in de breektechnieken discipline voor dangraden waarbij een pakket van maar liefst 8 planken diende doormidden getrapt te worden.
Na een zeer lange en hete namiddag wist Joey Bartels het clubresultaat nog verder op te krikken met een verdiende gouden medaille in het vrijgevecht waarin hij de finale won met een verpletterende 6-2 score.
Niels Jongen, Man Kik Fong, Ben & Nick de Busser vielen ondanks een zeer mooie prestatie net buiten de medailles. Proficiat aan alle deelnemers van Hapkido Mudori Lanaken.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio