© frank bahnmuller

Bouba (‘De Mol’) krijgt droomvakantiejob: “Maar het wordt ook zwaar”

De prijs voor de beste vakantiejob van deze zomer gaat nu al naar de 20-jarige Yanni ‘Bouba’ Kalala uit Wolvertem, bekend van De Mol: hij mag van Studio Brussel 33 muziekfestivals én de concerten van Coldplay en U2 bijwonen. Als ‘festivalvolhouder’ moet hij in ruil honderd dagen lang filmpjes maken.

tdl

Nee, Bouba heeft deze droomjob niet aan De Mol te danken. Bij Studio Brussel wisten ze niet dat de student meedeed aan het spelprogramma toen hij geselecteerd werd voor Studio Dada, waarmee Studio Brussel zendtijd geeft aan tien jonge talenten. De radiozender vond Bouba zo fris en fruitig dat ze hem nog een extra uitdaging gaven: deze zomer 33 festivals en twee concerten overleven. Een gewone festivalreporter is Bouba dus niet. “Ik ga niet rondlopen met een microfoon om interviews te doen. Ik ga de festivals beleven zoals een normale festivalganger, maar ik neem wel de Instagram Stories van Studio Brussel over, zodat iedereen kan zien wat ik beleef.”

Bouba mag dan een vakantiejob hebben waar veel leeftijdsgenoten een moord voor zouden plegen, het zal zwaar worden. Zwaarder dan De Mol? “Wees maar zeker. Bij De Mol moest ik vrij snel mijn koffers pakken, dat scheelt natuurlijk (lacht). Mijn eerste muziekfestival is Extrema Outdoor Belgium op 2 juni. Daar had ik zelf al kaartjes voor gekocht, want ik ben verzot op house en techno. Ik was van plan daar heel hard te gaan, maar nu ik voor Studio Brussel werk, zal ik wat op de rem moeten gaan staan. Want na dat festival heb ik nog drie maanden te gaan.”

Bouba beseft dat zijn bekendheid van De Mol hem op de festivalweides zal helpen om het ijs te breken. “Toch hoop ik dat ze na halfweg de zomer zeggen: ‘Hé, dat is die van Studio Brussel’ en niet ‘Hé, dat is die van De Mol’. Ik wil mijn bekendheid van De Mol niet uitmelken, dat zou me niet lekker zitten.”

Lees meer over de festivals