VIDEO. Ducatt in Lommel failliet verklaard: 150 banen op de tocht

De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft zopas het bedrijf Ducatt in Lommel failliet verklaard. De directie had zelf de boeken neergelegd. Ducatt kwam in de problemen toen de grote Duitse producent van zonnepanelen SolarWorld het faillissement had aangevraagd.

dc

SolarWorld was goed voor de helft van de omzet van Ducatt. Bij Ducatt hoopten ze vorige week nog op een doorstart van de grote Duitse afnemer van het superdunne glas voor zonnepanelen. Maar dat heeft niet mogen baten. Ducatt lag ook onder vuur in verband met mogelijk verboden staatssteun. Daaromtrent liep een klacht bij de Europese Commissie.

Volgens de klagers, concurrenten van Ducatt, zou Ducatt via investeringen van LRM en PMV voor ruim 40 miljoen euro aan steun hebben ontvangen. Volgens Ducatt zelf ging het om risicokapitaal. Ook de ondernemers Noël Essers en Urbain Vandeurzen hadden geld in Ducatt gestopt.

Bij Ducatt werkten 150 mensen. De rechtbank heeft drie curatoren aangesteld, zij zullen het faillissement voort afwikkelen.