Zuhal Demir zal first lady’s dan toch niet ontvangen

Print

Wanneer Donald Trump en andere regeringsleiders donderdag naar Brussel komen voor de NAVO-top, zullen hun vrouwen ontvangen worden door Amélie Derbaudrenghien. De vrouw van premier Charles Michel (MR) zal de gastvrouw zijn, heeft minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) gezegd in De Zevende Dag.

Nochtans was aanvankelijk bekendgemaakt dat staatssecretaris Zuhal Demir (N-VA) de gastvrouw zou zijn voor de first lady’s. Die plannen zijn nu veranderd, aldus Jambon. “In de aanloop naar een dergelijk bezoek veranderen altijd zaken. En daarom zal dus de first lady van dit land de gastvrouw zijn.”

Een bittere pil voor Demir? “Dat denk ik niet”, zegt Jambon. “Ze zou het graag gedaan hebben, maar ze gaat die dag naar de Special Olympics. Haar programma zit ook vol.”

De komende week komen onder meer Melanie Trump, Emine - de echtgenote van de Turkse president Erdogan - en Brigitte Trogneux, de echtgenote van de Franse president Macron, naar Brussel.

Jambon zei ook nog dat Trump niet meer of niet minder beveiliging zal krijgen dan de vorige Amerikaanse president Barack Obama.