Auto knalt tegen ambulance met sirene aan: patiënt in ziekenwagen komt om het leven

Print
Op de Zuiderring in Mol is vrijdagmiddag een auto op een ziekenwagen gebotst. De patiënt die vervoerd werd, een 70-jarige man uit Balen, is daarbij om het leven gekomen. Er vielen ook drie gewonden: de twee ambulanciers en de bestuurster van de auto. Zij werden naar ziekenhuizen in Mol en Overpelt overgebracht.

De ziekenwagen reed over de Zuiderring in de richting van Geel, toen een auto vanuit de Kiezelweg de ring kwam opgereden. Beide voertuigen botsten op elkaar. De twee ambulanciers raakten gewond, maar verkeerden niet in levensgevaar. Hun patiënt was er erger aan toe.

“Het MUG-personeel heeft de man nog proberen te reanimeren, maar hij is ter plaatse gestorven. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen of hij gestorven is door het ongeval of door zijn medische toestand”, zegt Robert Lehaen van de lokale politie.

De auto was na de aanrijding nog tegen een verkeersbord gebotst. De bestuurster zat gekneld en moest door de brandweer bevrijd worden. Ook zij raakte gewond, maar verkeerde niet in levensgevaar.

Een verkeersdeskundige is ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Twee rijstroken van de Zuiderring blijven intussen afgesloten, wat voor verkeershinder zorgt.