“Wies Donders is op een afschuwelijke, brute manier gedood”

Print
“Wies Donders is op een afschuwelijke, brute manier gedood”

Foto: BELGA

Tongeren -

“Wies Donders werd op een afschuwelijke, brute, gewelddadige wijze van haar leven beroof”, zei openbaar aanklager Alexandra Van Kelst vrijdag in het Tongerse hof van assisen bij het begin van haar requisitoir. Ze maakte brandhout van de volgens haar talloze ongeloofwaardige verklaringen van beschuldigde Hikmet Emre (40), een illegale Turk uit Maasmechelen. Ze vroeg de jury Hikmet schuldig te verklaren aan roofmoord op de 64-jarige weduwe in Eisden-Dorp (Maasmechelen) op 16 september 2014. Hij stal vier bankkaarten en wist met één kaart 250 euro af te halen.

Hikmet legde telkens een andere verklaring af, waardoor de speurders iedere keer alles moesten verifiëren. “Weten we wat Wies heeft meegemaakt die twee uren in haar huis? Dat weten we niet. Van deze man weten we niets. Voor de vier zonen van het slachtoffer is dat heel erg, want hun ma is door alle verklaringen van Hikmet voor een tweede keer kapot gemaakt. Hij was naar eigen zeggen beschaamd om wat hij gedaan had. Maandenlang probeerde hij de schuld in iemand anders zijn schoenen te schuiven. Hij maakte grapjes toen iemand verkeerdelijk met toevallig dezelfde naam Emre werd opgepakt. Zijn moeder en andere personen vertelden dat er aan deze man niets te zien was, nadat hij Wies had gedood. Neen, om 14 uur zat hij terug aan zijn laptop naar porno te kijken. Aan zijn broer vertelde hij zelfs dat de oudste zoon van Wies mogelijk betrokken was. Daardoor moest de onderzoeksrechter de zoon als verdachte verhoren. Is dat schaamte? “, ging Van Kelst verder.

“Uiteindelijk komt het compleet onzinnige verhaal dat Wies, die iedere dag naar het graf van haar man ging, smachtend en ontbloot op Emre zat te wachten, op haar handen en knieën klaar om anale seks te hebben. In geuren en kleuren vertelde hij hoe hij in doggy style seks met haar had. Totaal ongeloofwaardig, want er is geen enkel letsel van seksueel geweld gevonden. Doe de boeken toe met uw verhaal over anale seks, Emre”, sprak Van Kelst de beschuldigde toe.

(belga)