“Pervers hoe deze man op het graf van Wies is blijven stampen”

Print
“Pervers hoe deze man op het graf van Wies is blijven stampen”

Foto: Tom Palmaers

Maasmechelen / Tongeren -

“Hoe pervers moet je zijn om een vrouw dood te stampen en als ze begraven is op haar graf te blijven stampen?” Dat vroeg advocaat Paul Engelen zich donderdagnamiddag af bij het begin van zijn pleidooi in het Tongerse hof van assisen.

Meester Paul Engelen vertegenwoordigt de burgerlijke partijen in het proces over de roofmoord op de 64-jarige Wies Donders in Eisden-Dorp, waarvoor de 40-jarige Hikmet Emre terechtstaat. Op 16 september 2014 schopte hij Wies Donders dood en stal hij vier bankkaarten, waarmee hij na 25 pogingen 250 euro afhaalde.

“Hikmet heeft de gruwel alleen maar doen toenemen toen hij is beginnen spreken, toen hij zijn zogenaamde ‘bekentenissen’ aflegde. De vraag wat er die bewuste dag op 16 september 2014 is gebeurd bij Wies blijft een marteling voor de familie. Dat net deze man dan komt vertellen dat er seks geweest is en dat hij verkracht is geweest door Wies doet nog meer pijn. De familie vraagt zich ook af hoelang Wies heeft afgezien”, aldus Engelen.

Engelen had het vervolgens over de snijwonden aan de pink en op de rugzijde van de linkerhand bij Wies Donders. “Hikmet was bij Wies binnengegaan voor geld. Hij heeft haar naar alle waarschijnlijkheid gedwongen te zeggen waar de bankkaarten lagen. Vandaar de bloeddruppel van Wies op het etuitje waarin de bankkaarten staken. Een voor een is hij in de vingers beginnen snijden om zo de pincode los te krijgen.”

Hikmet doodde Wies door op haar keel te schoppen en te duwen. Dat stelde de wetsdokter vast. De weduwe stierf in de logeerkamer op de eerste verdieping. Op 18 september 2014 werd ze door haar oudste zoon aangetroffen.

“Hikmet bleef wachten tot Wies dood was. De beschuldigde zei dat hij naar de duivel geluisterd had toen hij de bankkaarten meenam, maar Hikmet is de duivel zelf. Deze man kan met de lach liegen en bedriegen. Zijn hele leven is op leugens gebaseerd”, pleitte advocaat Engelen.

Vrijdagmorgen houdt openbare aanklager Alexandra Van Kelst haar requisitoir, waarna Steve Geerdens voor de beschuldigde pleit. Dan zullen het hof en de jury beraadslagen over de schuld van Hikmet, die voor roofmoord maximaal levenslang riskeert.