Mode

Levi's brengt ode aan iconische jeansbroek

Print
Levi's brengt ode aan iconische jeansbroek

Foto: *

De enige jeansbroek die een echte verjaardag heeft: dat moet de 501® van Levi's zijn. Zowat de bekendste broek in de jeansgeschiedenis werd op 20 mei 1873 voor het eerst geïntroduceerd, dus werd 20 mei door Levi's utgeroepen tot '501® Day'

Speciaal voor die verjaardag komt de vijfde aflevering uit van de 501® Documentary Series, een reeks die Levi's zelf maakte over de geschiedenis van de jeans bij muzikanten, waarin onder meer Solange en Snoop Dogg aan bod komen.

 

Omdat de jeans zich graag laat associëren met muziek en het podium, lanceert het merk ook een limited edition van drie stukken die een eerbetoon brengen aan rock ‘n’ roll. Voor de collectie werd onder andere gewerkt met gescheurde denim, scribbled borduurwerk en vintage elementen. De inspiratie komt uit de hoofdsteden van de muzieken de collectie bevat knipogen naar elke stad: vleermuizen voor Austin, de Golden Gate Bridge voor San Francisco, Folk City voor New York en Music Row voor Nashville. Van elk stuk werden  slechts -hoe kan u het raden?- 501 exemplaren gemaakt. 

 

 

Limited Edition 501® Jeans (Men), €190,-
Limited Edition 501® Short (Women), €65,-
Limited Edition Trucker Vest (Men), €120,-

 

Niet te missen