Ben Lambrechts geeft gastles aan het Lucernacollege

Print
Houthalen-Helchteren - Het Lucernacollege van Houthalen kreeg als gastspreker Ben Lambrechts, algemeen directeur van PXL Hasselt, op bezoek. Hij werd geassisteerd door Heidi Croes, directeur Student en Onderwijs.

Ben Lambrechts hield de powerpointpresentatie over PXL wijselijk kort. Hij besteedde veel meer tijd en aandacht aan een dialoog met de leerlingen, waarbij ze samen tot de kenmerken en vereisten van modern onderwijs en de huidige en latere arbeidsmarkt kwamen via de socratische methode. Samenwerking tussen studenten onderling en met de bedrijfswereld (dat laatste onder meer via externe diensthoofden), onontbeerlijke vakkennis, internationale ervaring (opleiding en stages), creativiteit en 'empassie' (een samentrekking van passie en empathie) zijn kernwaarden.

Lambrechts toonde zich een zeer vlotte, gedreven en associatieve spreker. Hij deinsde er ook niet voor terug 'de blues' van zijn eigen moeilijke studiekeuze toe te lichten, waarbij hij de toekomstige studenten geruststelde. Bij een nummer van de groep Talk Talk had hij zijn motto gevonden: 'Life's what you make it'. Tot slot verraste hij de hele filmzaal van Lucerna door op zijn mondharmonica een bluesdeuntje te brengen: 'Lucerna, Lucerna, you broke my heart.' Waarmee hij de leerlingen feliciteerde voor hun unieke actieve medewerking. Een nuttige maar vooral alternatieve en warme kennismaking met het hoger onderwijs.

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio