Beauty

Feestje bouwen? Ga eens voor confetti... in je haar

Print
Feestje bouwen? Ga eens voor confetti... in je haar
Een Australisch kapsalon heeft een party proof kapsel bedacht: confetti in je haar. Neen, denk niet aan gekleurde, ronde snippers tussen je lokken die je tot een half jaar na het feest nog terugvindt. Een nieuwe kleurtechniek moet de illusie wekken dat je voor een confettikanon stond.

Blondies of Melbourne was eerder al verantwoordelijk voor regenboogkleurige haarwortels, nu pakt het kapsalon uit met confettihaar. Ben je - al dan niet van nature - goed blond en wil je de look zelf creëren? Schakel dan zeker een vriendin in om je te helpen. Laat haar met een haarverfborstel horizontale strepen over een lok trekken en herhaal op de andere lokken. Ga voor tijdelijke pastelkleurtjes voor een optimaal confetti-gehalte. Werk met verschillende kleuren, maar laat tussen elke lijn verf een streepje van je natuurlijke haarkleur zichtbaar.
 


Laat het kleurwerk zo’n twintigtal minuten drogen en spoel het haar af met fris water en klaar. De look zal bij elke wasbeurt een beetje meer vervagen, maar hoe koeler het water als tijdens de wasbeurt, hoe langer het kleurrijke effect blijft.
 


Nog een trend in het kapsalon: de rainbow roots, die je makkelijk kunt verstoppen als je er een laag haar boven legt.

Niet te missen